VOLCÁN DE MI TIERRA - TEQUILA TWORZONA W CIENIU WULKANU.
Volcán De Mi Tierra nawiązuje swoją nazwą do wulkanu, który znajduje się Przeszło dwieście tysięcy lat temu doszło do jego wybuchu, co doprowadziło do charakterystycznego ukształtowania regionu. Jalisco pokryła wulkaniczna gleba, idealna do uprawiania agawy niebieskiej, a popiół wulkanu stworzył Złożoność tequili Volcan de mi Tierra wynika z połączenia wyrazistych smaków agawy wyżynnej i nizinnej, łącząc to, co najlepsze z obu regionów. Volcán de mi Tierra Blanco i Volcán de mi Tierra Añejo Cristalino są wyrazem terroir Jalisco, który tworzy unikatowy i elegancki styl tequili Volcán de mi Tierra. na nizinach Jalisco w Meksyku – El Volcán de Tequila. glebę bogatą w bazalt i żelazo, co nadaje tequili szczególny smak.
Nasza premium starzona Tequila Cristalino jest mieszana w beczkach ze starego świata, aby stworzyć unikalny i głęboki smak.
Delikatna równowaga dziedzictwa i nowoczesności przekształca naszą agawę w tequilę.
Złożoność Volcan de mi Tierra tequila pochodzi z mieszania różnych smaków agawy z wyżyn i nizin, łącząc to, co najlepsze z obu regionów w niezwykły płyn. Jak pokolenia przed nami, czekamy i obserwujemy jak agawa słodzi się w słońcu.
Następnie, dzięki zastosowaniu pieca mampostery i powolnej fermentacji w drewnianych zbiornikach, w połączeniu z najnowocześniejszymi procesami, powstaje tequila o niezrównanym smaku i aromacie.